Direktlänk till inlägg 19 augusti 2010
Denna cheesecake går väldigt snabbt att göra och är utmärkt att bjuda på.
Till botten behövs:
150 g digestivekaker
50 g smör
Krossa kakorna. Smält smöret. Häll det smälta smöret över kaksmulorna och blanda runt. Det ska bli som en smuldeg. Tryck ut degen i en cirkulär form ca 28 cm i diameter. Ställ en stund i frysen medans man gör fyllningen.
Fyllning:
200g marabou apelsinkrokant
3 dl vispgrädde
300 g philadelphiaost
1 dl florsocker
Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. I en annan bunke vispas osten och florsockret. Smält chokladen över vattenbad. Blanda i vispgrädden i ostblandningen, tillsätt den smälta chokladen. Häll fyllningen över botten och ställ minst 2 timmar i frysen innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|